2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Salát z mortadelly

Název Množství a jednotka
uzenina 200 g
sterilovaná zelenina 100 g
sterilovaná paprika 1 lžíce
cibule 1/2 ks
bílý vinný ocet
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 25 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Salám nakrájíme na tenká kolečka a pak na proužky.
Do mísy dáme sterilovaný salát /kunovjanka/, drobně nakrájenou cibuli, sterilovanou papriku a nakrájený salám. Promícháme. Zakapneme vinným octem, olivovým olejem a salát podle chuti dopepříme a dosolíme.


 


RECEPTY

Falešný tatarák 2

Postup: Uvařené brambory nastrouháme do mísy. Přidáme mletou sladkou a pálivou papriku,... zobrazit recept

RECEPTY

Králík na smetaně

Postup: Králíka naporcujeme, osolíme a prošpikujeme slaninou. Můžeme použít jen králičí... zobrazit recept

RECEPTY

Třešňový dezert

Postup: Máslové sušenky rozdrtíme nebo rozmixujeme, smícháme s rozpuštěným máslem a... zobrazit recept

RECEPTY

Křehký zelný salát Coleslaw od KFC

Postup: 1/2 střední hlávky zelí očistíme a najemno nakrouháme nožem nebo rozmixujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Pórková polévka

Postup: Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme masovým vývarem... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...